CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere: “60 Milyon Vatandaş Deprem Riski Altında”

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere: “60 Milyon Vatandaş Deprem Riski Altında”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.11.2023
36
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda 53 Sıra Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sırasında şahsı adına söz alan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye’nin deprem riski altında bulunan birçok bölgesinin büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Nüfusun yüzde 71’inin yaklaşık 60 milyon kişinin deprem riski altında olduğunu belirten Tutdere, yapı stokuna bakıldığında 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu ve 2 milyon bağımsız bölümün acil dönüşüm gerektirdiğini vurguladı.

Tutdere, ayrıca deprem bölgelerinde asbestin büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Asbestin kansere yol açabilen bir madde olduğunu belirten milletvekili, bu madde ile mücadele edilmediği takdirde binlerce insanın kansere yakalanabileceğine dikkat çekti.

Kentsel dönüşümün hızlandırılması ve asbestle mücadele konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini belirten Tutdere, iktidarı ve hükümeti bu konularda daha duyarlı olmaya davet etti. Ayrıca, deprem sonrası yıkılan binaların ayrıştırılmasının ve yıkım işlerinde çalışanların daha iyi korunmasının önemine vurgu yaptı.

Tutdere’nin konuşmasında ayrıca, Adıyaman gibi deprem riski taşıyan bölgelerde yaşanan sorunlara özel vurgular da bulunmaktadır. Bu bölgelerde alınması gereken önlemlere işaret eden milletvekili, vatandaşların güvenli yapılar konusunda daha hızlı bir şekilde korunmaları gerektiğini dile getirdi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.